Hétfőtől sokminden megváltozik

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet arról, hogyan indul újra az élet Pest megyében. Ahogy az a csütörtöki Kormányinfón elhangzott, Pest megye közelebb áll a járvány terjedésének szempontjából a többi megyéhez, mint Budapesthez, ezért hétfőtől Pest megyére is az ország többi részére vonatkozó szabályok lesznek érvényesek.

A rendelet értelmében, a vendéglátóegységek belső, zárt részében is engedélyezett lesz az ott tartózkodás, a megrendelt étel és ital elfogyasztása az alábbi feltételek mellett: az ott dolgozók kötelesek szájmaszkot viselni, vagy valamivel takarni a szájukat, orrukat, tartani kell a legalább 1,5 méteres távolságot.

Megnyithatnak a szabadtéri játszóterek, a szálláshelyek fogadhatnak vendégeket.

Június elsejétől a 200 fősnél kisebb esküvők és temetések is megtarthatók. Házasságkötés esetén, vendéglátóhelyen és szálláshelyen zenés szolgáltatás is lehet.

A rendelet hétfőn lép hatályba, ugyanakkor a települések polgármesterei megkapják a jogot arra, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használatának elősegítésére, vagy annak méretének növelésére intézkedéseket hozzanak.

Forrás hirklikk.hu