Meglepő fordulat az emeletről kizuhant fiú ügyében

Az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását indítványozza, aki a megalapozott gyanú szerint eladta a kábítószert az ablakon kizuhanó fiatal társaságának – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken délután.

A megalapozott gyanú szerint a huszonnégy éves férfi adta el a kábítószert annak a fiatalokból álló társaságnak, amely egyik tagja kizuhant egy ablakon; a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványozza a gyanúsított letartóztatását.

Az eddigi adatok alapján a 24 éves férfi május 9-én a VIII. kerület, Kálvária téren egy fiatalokból álló és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el- írja az ügyészség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit példás gyorsasággal azonosította, elfogta és csekély mennyiségű kábítószer kereskedelmének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.

 

Forrás blikk.hu