A Fidesz roma férfiakat fizetett le, hogy játsszák el, hogy ők migránsok és törjenek be az országba

Ezt mondta a ma hajnali röszkei „migráns-áttörési kísérletről” Bakondi György – és bizony, igazat mondott!

Csak nem úgy, ahogy ő ezt értette.

Nézzük meg a mai sajtótájékoztatón közzétett videót, amely az „áttörést” mutatja és elemezzük azt védelemszakmai szempontból!

Nos, előzetesen: az egész „bűzlik”, de valami rettenetesen!:)

Először is: már az áttörés helye is nagyon gyanús. Épeszű – és valóban illegálisan áttörni szándékozó – migránsok (pláne akik „szervezettek” is), nyilván nem fognak egy őrzött, bekamerázott, kivilágított közúti átkelőnél próbálkozni, ahol a felszerelt védelmi és riasztóberendezések pillanatok alatt nagy erőket riadóztatnak a magyar oldalon. Ez képtelenség – és azonnal azt a gyanút kelti, hogy azért ezen a ponton történt az incidens, mert azt a magyar szervek „jól dokumentáltan” akarták a nyilvánosság előtt bemutatni. Egy eldugott határszakaszon nincs ilyen apparátus, aligha lehetne az első pillanattól ilyen jól kivehető felvételeket készíteni.

…És ezzel már ott is vagyunk az esemény tényleges szervezettségénél: bizonyos, hogy az egész egy a magyar titkosszolgálat által megrendezett „önbetörés” volt! Erre nem csupán a helyszín és az abból következő jóldokumentálhatóság enged következtetnünk (ahogy fent olvasható), hanem a „támadók” viselkedése, felszerelése is:

• Eltakart arcok (minek, ha nem számítanak kamerás fogadtatásra?) menetelnek majdhogynem „alakzatban” egy kivilágított útszakaszon egy még inkább kivilágított objektum felé.
• Az öltözékük nagyon hasonló: bakancsba szorított nadrágok (valami katonai gyakorlóféle lehet), az említett arcmaszk és „egyenhátizsákok”.
• A csoportot egyvalaki vezeti – ő az (az egész csapat előtt 20 m-rel haladó) „elő-áttörő” mögött (talán) felszerelés-mellényt viselő alak, aki gyakran hátrafordulva ad utasításokat a csapatának: mint egy szakaszparancsnok.
• A hátizsákok kicsik: köztudott, hogy a 2015-ben is látott menekültek általában nem ekkora „pakkokkal” indulnak neki a Nyugat-Európába vezető ezerkilométeres útnak.
És amikor megjelennek a (feltűnően passzív) magyar fegyveresek, akkor az egész csapat szinte „kürtszóra” megfordul és (meglehetősen komótosan, van, aki ide-oda sétálva!) visszamegy a kerítésen át szerb területre.

Itt tenni kell egy megjegyzést a magyar véderők viselkedésével kapcsolatban is: kísérletet sem tesznek arra, hogy az egész csoportot elfogják. Az nyilvánvalóan látszik, hogy mire a „behatolók” magyar területre értek, addigra már lesben várták őket a magyar erők. Ám a magyarok elhelyezkedése megint arra utal, hogy nem „bekeríteni” akarták őket: nincs a határkerítés mentén felállított magyar csapat és azok nem mozognak jobbról-balról „összezárólag”, hogy elállják az esetlegesen visszaszökők útják.

A hírek szerint „négy főt” őrizetbe vettek a magyar hatóságok, „körülbelül hét főt” pedig „még keresnek”. Viszont (Pintér Sándor belügyminisztert idézve) ha a migránsok „csak 60-80 m-re jutottak be Magyarországra”, akkor ehhez – egy 71 fős betörő csapat esetében – komoly magyar erők kellettek. Kizárt ui. az, ami a hírekben áll, hogy egy „szervezett támadóerő” egy biztonsági őr három riasztólövésére megfutna. Ez nem életszerű. Ezek szerint ott egy nagyobb létszámú magyar erőnek kellett lennie (különben csak tömeges fegyverhasználattal állíthatott volna meg 60-80 m-en belül egy ekkora behatoló csapatot). ha viszont ott volt (lesben) a magyar véderő, akkor miért nem mozgott szakszerűen és miért nem zárta körbe a behatolókat?

A behatolók egyébként a magyar területen is „alakzatban” vonultak tovább, meg sem kísérelték a gyors szétszóródást – ehelyett egy keskeny, betonterelőkkel körbezárt „osonón” haladtak néhány métert, a jól látható magyar védők felé, egyenesen.

Ez sem arra utal, hogy tényleges behatolási kísérlet történt volna.

Szóval: az egész nem áll össze. Sem a behatolók, sem a védők nem úgy mozognak, ahogy az természetes lenne egy ilyen helyzetben.

Értem én, hogy „jól jön egy incidens” és hogy ezt megszervezhették – de maga a feladat, amelyet a feltételezett szervezők kaptak, önellentmondásos volt. Hiszen nyilván fontos volt a média felé jól tálalhatóság. Ezért kellett egy jól bevilágított-bekamerázott helyszínt választaniuk – ám ez már az elején hiteltelenné teszi az egészet, mert valódi behatolók nem ott támadnának, mint fentebb olvasható.

Aztán: ha már ott támadnak, ahol nyilvánvalóan azonnal el is fogják őket, akkor meg nem lehet „hetvenegy” behatolót őrizetbe venni – hiszen ez egy akkora „per” lenne ennyi vádlottal, amit nem lehet úgy elrejteni majd, mint a „négy elfogottat”. Emiatt kellet a véderőket „balfaszul” mozgattatni – ami viszont megint erősen utal a dolog „kamu voltára”.

(Hacsak nem tételezzük fel azt, hogy ennyire szakmaiatlanok, felkészületlenek és rosszul irányítottak a magyar véderők…)

A fentiek alapján ezt az „esetet” is odatehetjük a „migránsalagutakról” szóló hírek mellé: az „incidens” szemmel láthatóan (meg-)rendezett lehetett!

forrás. Facebook